Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Суперновинка «Історії про життя ЩЕ 50 українців та українок» для юних українознавців
18.07.2024
Що почитати?

Чи знаєте ви, хто був першою українською кінооператоркою? А хто написав всесвітньо відому мелодію «Щедрик»? Ця книжка продовжує серію «Історій про життя 50 українців і українок», де ми знайомимося з видатними українськими діячами. Тут на вас чекають біографії ще 50 постатей, які зробили культурний, політичний чи науковий внесок в історію України та світу. 


Енциклопедія «Історії про життя ЩЕ 50 українців та українок» — це не просто збірка біографій, а довгоочікуване продовження бестселера про видатних діячів і діячок України. 25 чоловіків і 25 жінок, про яких розказано в книжці, зробили вагомий внесок у розвиток нашої держави, різних галузей науки й мистецтва нашої держави. Розберімося, чому ця книжка — мастхев для юних українознавців і їхніх батьків. 


1. Наша земля багата надзвичайно талановитими й сильними духом людьми. Багато з них прославляли Україну в усьому світі, але чомусь досі їхні імена не надто відомі на загал. Виправляймо це! Такими величними і знаковими постатями є зокрема Памво Беринда — автор першого друкованого українського словника, Софія Яблонська — перша українська кінооператорка, Номан Челебіджихан, який боровся за вільний Крим для кримських татар. Вони охоплюють різні сфери діяльності, географічні кордони, але є тими, хто творить наше національне розмаїття і єдність. 


2. Історія кожної з особистостей, представленої в книжці, цікава й унікальна: чиясь надихає, чиясь змушує замислитися. Тут містяться історії зокрема про Володимира Великого, Богдана Хмельницького, В’ячеслава Чорновола, які в різні епохи сприяли становленню нашої держави — від Київської Pyci до часів Незалежності. Читачі дізнаються про Iгopя Сікорського, Наталю Полонську-Василенко, Олександра Богомольця та інших постатей, завдяки ми можемо мати такі вже звичні блага цивілізації, як електричний трамвай, та рятувати життя i здоров'я мільйонів людей завдяки сироватці Богомольця. Йоган Пінзель, Варвара Каринська, Микола Леонтович творили культуру i мистецтво, а Варвара Ханенко, Андрей Шептицький дбали про духовність нашої нації. І це лише деякі діячі, представлені в книжці. Нумо дізнаватися більше!


3. Кожній особі присвячено один розворот, де стисло, але цікаво викладено життєпис і важливі досягнення. Окрім фактів про наших співвітчизників, тут також уміщено старі фото із сімейних архівів, репродукції картин, ілюстрації та важливі висловлювання кожного з героїв та цитати про них. Книжка також містить рубрику #будь_у_темі, яка пояснить читачам, що таке архімандрит, меценат, дисидентство та решту незнайомих понять. Якесь слово незрозуміле? Можна швидко дізнатися його значення!


4. Ця книжка – суперідея для спільного дозвілля дітей і дорослих, адже знайомитися з таємницями нашої історії через біографії видатних українців буде цікаво в будь-якому віці. Формуймо національну свідомість і тісний емоційний зв’язок з рідними під час спільного прочитання! А ще видання напрочуд детально ілюстроване і стане прекрасним подарунком для дитини.


5. Авторка книжки Анастасія Саєнко — історикиня й блогерка, яка щиро прагне, щоб історію нашої держави всі полюбили так, як її любить вона сама. Саме тому вона проводить лекції, пише цікаві дописи про різні періоди розвитку України, розповідає про традиції й культуру. І її співпраця з видавництвом «Ранок» принесла свої плоди! Енциклопедія «Історії про життя ЩЕ 50 українців та українок» перемогла в конкурсі від Міністерства культури та інформаційної політики України в номінації «Книга для зміцнення національної єдності».


Ця книжка про українців і українок, чиї життєві шляхи надихають, захоплюють, іноді змушують задуматися і, безперечно, викликають неабияку гордість за нас, українців — талановитих, сильних і волелюбних. Тож гайда знайомитися з тими, хто став частинкою історії нашої держави!
 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: