Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Сонячна книга українського класика
22.07.2024
Що почитати?

Ось уже три покоління українців мають втіху читати твори Всеволода Зіновійовича Нестайка, який став класиком дитячої літератури. Візитівкою його творчості по праву вважається книга «В Країні Сонячних Зайчиків». Та чи варто її читати сучасним дітям та чи не втратила вона своєї актуальності — розберімося разом.

«На березі моря-океану, серед дрімучих лісів, синіх гір та золотих долин лежить країна Ластовинія...»

Ось так на початку твору читач дізнається про незвичайну країну та її веснянкуватих мешканців — мирних, працьовитих і добрих. Таких, що обожнюють дітей, а найбільшим щастя вважають — дарувати сміх і радість.

Та спокій мешканців триває лише доти, поки в їхню бухту «Будь ласка» не вдираються чужоземці з далекої країни Хуліганії. Загарбники захоплюють Ластовинію та кривдять дорослих і дітей.

Коли письменник складав цей твір, він, мабуть, і не підозрював, наскільки актуальним виявиться сюжет зараз. Наші діти, як ніколи, розуміють, що таке втратити домівку, захищати своє та відчувати несправедливість через кривдників, які прийшли у їхній дім. В екологічний спосіб, через книгу, у дорослих є змога показати, що добро зрештою перемагає.

Порятувати ластовинців від непроханих гостей береться хлопчик Веснянка, якому випадає нагода потрапити до чарівної Країни Сонячних Зайчиків і попросити допомоги в їхніх незвичайних мешканців.

Наче великий квітучий сад, Країна Сонячних Зайчиків сповнена добра і світла, дружби та взаємодопомоги, рівності та поваги. А її мешканці-зайчики плекають хороші сни та добрі казки для дітей. А ще є Країна Місячних Зайчиків, про яку читач дізнається з наступної казки у книзі. Там пахне нічними квітами, а мешканці обожнюють дарувати несподівані радощі. У другій частині читач познайомиться із відважною дівчинкою Нусею, яка, так само як Веснянка, боротиметься із найлютішим ворогом усього доброго — паном Мороком.

Захопливі пригоди персонажів Всеволода Нестайка мальовничо зобразила художниця Дарія Денисова. Упевнені, хлопчики та дівчатка поринуть у казковий світ із величезним задоволенням і вже не зможуть відірватися від цікавого сюжету. Як, зрештою, і дорослі... Хай сонячні зайчики подарують вам чудовий настрій, місячні зайчики попіклуються про хороші сни, а добро нарешті переможе.

 

Наталя Мусієнко,

літературна редакторка ВГ «Каскад»

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: