Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Що почитати: захопливі новинки від Readberry
29.08.2024
Що почитати?

Українське міське фентезі, перевидання дебютного роману Дари Корній «Гонихмарник» та його довгоочікуване продовження, залаштунки знімального процесу «Гри Престолів», новий захопливий трилер від Голлі Джексон, переосмислена «Аліса в Країні Див» з історією від Чирвової Королеви, початок двох нових фентезійних серій від Мари Вульф та багато іншого.

Які новинки вийшли у видавництві Readberry — читайте у добірці. 

«Корчма на перехресті світів», Ксенія Томашева, Віра Балацька. Анастасія Гетманська, Яскр, Морок Елл, Сергій Панасюк, Катерина Пекур, Макс Пшебильський, Юлес Скела, Інна Тукалевська, Вікторія Штепура. 

Збірка української фантастики, справжній роман в оповіданнях, який ламає четверту стіну! Є на світі Корчма, куди люди та істоти з різних світів і часів потрапляють, аби розповісти свої історії. Але що, як новим Корчмарем стане звичайний український парубок? Ні, нічого такого, заклад встоїть і навіть не перестане функціонувати. А от місцевий сервіс помітно покращиться: тепер до послуг гостей і корчмарські вуха, охочі до цікавих історій, і на додачу неочікувані корчмарські поради щодо вирішення їхніх проблем.

Новенькому ж Корчмареві доведеться не тільки давати раду місцевій кавомашині, а й розбиратися з природою місця, частиною якого він став. А ще з’ясувати, ким був його попередник на посаді та чому пішов поспіхом, навіть не передавши справи, і до чого тут сучасна Україна.

«Діти вогненного часу», Катерина Пекур, Мія Марченко 

Перші дні повномасштабної. Залізничний вокзал. Підлітка Катя потрапляє на виворіт Києва, у Завокзалля. Катя швидко розуміє, що опинилась у світі, населеному міськими духами, невпокоєними привидами, дрібними богами й особливими людьми, а її невідомий викрадач намагається зруйнувати не тільки Завокзалля, а й реальний, людський Вокзал! Щоб зірвати всі личини, завершити розслідування й уберегти тих, кого люблять — Каті та Августину доведеться прикликати на поміч усіх «дітей вогненних часів».

«Вогонь драконів не пече», Джеймс Гібберд 

Джеймс Гібберд, американський журналіст, захоплений і натхненний тим, як знімали серіал «Гра престолів» за романами Джорджа Р.Р. Мартіна, запрошує читачів за лаштунки знімального процесу цього феноменального явища попкультури. До «Гри престолів» фентезі такого високого рівня на телебаченні просто не існувало, тож впоратися із цим завданням було під силу не кожному телеканалу. Як відбувалися переговори продюсерів з телеканалом НВО і прослуховування акторів, де знімали колосальну кількість сцен 8-сезонного серіалу, як робили костюми, як знімальна група боролася з негодою і тікала від фанатів, які стосунки були між акторами — про це та ще силу-силенну інших цікавих подробиць читач зможе дізнатися з вуст самих продюсерів і акторів, бо в книзі наведені цитати із понад півсотні інтерв’ю з причетними до створення серіалу «Гра престолів».

«Гонихмарник» та «Гонихмарниця», Дара Корній

Перевидання дебютного роману української письменниці Дари Корній, написаний у жанрі міського фентезі, про кохання між міфічною істотою Гонихмарником та земною дівчиною. Та довгоочікуване продовження — «Гонихмарниця»

Ця історія могла статися тільки у Львові — старому й шляхетному, сучасному й прагматичному. Тут оживають легенди, і кохання, сильніше за долю, здатне здолати навіть давнє чаклунство. У цій історії є він і вона. Обоє мають загадки й таємниці, приховані та явні таланти, але найголовніше — силу свого роду.

Студентка Аліна — дев’ятнадцятирічна бунтарка із яскраво-зеленим волоссям, художниця, книголюбка й відлюдько. Їй не подобається сучасне кіно, вона не цікавиться хлопцями, принаймні поки не зустрічає Сашка, якого всі кличуть Кажаном. Цей загадковий юнак постійно з'являється у її житі й приносить із собою дивні сни. Це схоже на випадковість, проте з часом дівчина розуміє, Кажан не зовсім людина. З покоління в покоління жінкам роду Аліни судилося бути об‘єктом інтересу Гонихмарника. Та не в кожної це переросло у справжнє почуття. Побачивши справжнього чоловіка, а не потворну істоту, яка може заволодіти її душею, Аліна зробила все можливе, щоб врятувати людську душу з цієї пастки.

«Дім між трьох світів», Таня Гуд


Головна героїня історії — дівчина Зоряна Чорнозір, яка бачить видіння. Її переслідують страшні істоти й тільки лялька-мотанка, оберіг від покійної матері, може захистити дівчину від почвар. У пошуках порятунку вона потрапляє до таємничого Ордену між трьох світів, де дізнається, що монстри — не виплід її уяви, так само як і мавки й чугайстри, русалки й перевертні, блуди й домовики. Але навіть серед непростих, могутніх мольфарів, дівчина не в безпеці: орденці бояться, що Морана, богиня смерті, прагне вирватися на свободу й знищити всі три світи — Вирій, Явосвіт і Потойбіччя. Непрості підозрюють, ніби Зоряна може їй у цьому допомогти. Дівчині доведеться розплутати клубок таємниць, врятувати батька та зберегти власне життя…

«Виживуть п’ятеро», Голлі Джексон

Новий захопливий трилер авторки багатомільйонного бестселера «Посібник з убивства для хорошої дівчинки». 

На весняні канікули шестеро друзів вирушають на відпочинок у фургоні, який взяли напрокат. І наче все чудово і весело… хіба що кілька разів випадково звернули не туди… Та коли друзі розуміють, що застрягли десь у глушині без сигналу GPS і мобільного зв’язку, уже не так весело… А коли хтось прострілює їм усі шини та бензобак, стає зрозуміло — це геть не випадковість. Десь назовні в темряві за ними спостерігає убивця. А в когось у цьому фургоні є секрет, що вартує життя…

Шестеро мають з’ясувати, хто з них — мішень і хто брехун. Напруга серед друзів досягне смертельного рівня. Не всі переживуть цю ніч.

«Безсердечна», Марісса Маєр

Ця історія — переосмислена «Аліса в Країні Див», де оповідь ведеться від лиця… Чирвової королеви. У цій історії Кет мріє про власну кондитерську, а її батьки вважають, що вона може стати наступною правителькою Королівства. 

Та чому безсердечна Королева рубає голови всім без розбору? Адже на початку ми бачимо Кет, леді Кетрін Пінкертон, веселою та безтурботною. Вона прагне кохання і воно приходить, а разом із ним невідворотна доля. З’являється таємничий придворний блазень з очима кольору золота, і дівчина закохується. І починається рух від милої Кет до жорстокої королеви. 

Це неминуче: розбите серце, Гостромеч, смерть Жербельковта, безумство Капелюшника… Нам відомо що має статися. Проте залишається питання: чому?

«Персі Джексон і олімпійці. Викрадач блискавок», Рік Ріордан 

Перевидання світового бестселера про Персі Джексона, звичайного хлопця, у життя якого втручаються грецькі боги! 

Якби ще вчора 12-річному Персі Джексону сказали, що насправді він — син Посейдона, а давньогрецькі міфи — зовсім не міфи, він би сердечно посміявся. Сьогодні ж Персі не до жартів: його ледь не пошматувала фурія, найкращий друг виявився сатиром, а сам хлопець — напівбогом. І це ще не найгірше: його звинувачують у крадіжці блискавки Зевса. Якщо Персі не розшукає справжнього злодія протягом десяти днів, війна між богами неминуча. Підозрюючи в підступі Аїда, бога мертвих, разом із друзями хлопець вирушає в небезпечну подорож до царства тіней, фінал якої, втім, виявиться зовсім не таким, як він очікував.

«Тюремна цілителька», Лінет Ноні


Перша частина трилогії розгортає перед читачем світ похмурої тюрми Заліндов.
Десять років Ківа перебуває в стінах найжахливішої тюрми континенту Заліндові, працюючи цілителькою. Вона намагається поводитися тихо і сумирно, бо лише такі виживають у цьому місці. Але все змінюється, коли до лазарету в напівживому стані потрапляє одна з найнебезпечніших злочинців — Бунтівна Королева.

Цілительці наказують виходити невиліковно хвору жінку, щоб та змогла взяти участь у чотирьох Ордаліях — випробуваннях повітрям, водою, вогнем і землею. Разом із тим Ківа отримує послання від сімʼї: «Не дай їй померти. Ми вже йдемо».

Розуміючи, що Бунтівна Королева заслабка, щоб пройти тортури, Ківа перебирає її вирок на себе.

Якщо дівчина витримає всі Випробування Ордаліями, то обидві увʼязнені отримають свободу. От тільки ще нікому не вдавалося вижити…

«Сага сестер-відьом. Сестра зірок», Мара Вульф

Демони жадають абсолютного панування.

Півтори тисячі років тому Мерліну, раднику короля Артура, вдалося переконати тодішнього верховного короля демонів підписати Пакт. Згідно з договором, ворожі духи залишали цей світ людям і переходили через Біле Джерело на Керіс — сьомий прихований континент. Та термін дії Пакту спливає…

Як запобігти новій темній добі?

Чи готова Віанна боротися за всіх і за своє щастя?

Між її бажаннями та реальністю стоїть ніхто інший, як Езра Токвіль — магістр Ложі, дванадцять магів якої охороняють Біле Джерело.

«Сага Повернення ангелів», Мара Вульф


Перша частина серії про янголів, яких ми звикли бачити дещо іншими. 
У Венеції майбутнього крилаті серафими живуть у розкошах, у той час, як прості люди вмирають від голоду та хвороб. Однією з тих, хто протистоїть диктатурі ангелів, стає дівчина Мун. Одного разу вона допомагає вижити своєму ворогу. І тепер Мун оберігає ангела, ризикуючи власним життям. Самотня, покинута напризволяще, вона не може довіряти нікому. І найбільше у цьому протистоянні їй не варто довіряти йому — врятованому нею ангелу…

«Спадок Готорна», Дженніфер Лінн Барнс

Друга частина серії «Ігри спадкоємців», де Айворі продовжує збирати пазл, розгадуючи головомку мільярдера Тобіаса Готорна, чиї статки вона успадкувала. Дівчина все ще частина гри. Чи це вже не гра? Чому день народження Айворі оповитий секретами? Чи допоможе тест ДНК розплутати ці сімейні інтриги? Хай там що задумував собі старий Готорн, залишаючи спадок, та Айворі вирішує, що вона тут не для того, щоб її використовували.

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: