Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Маленькі українознавці — дослідники рідного краю
21.07.2024
Що почитати?

Серія «Маленькі українознавці» була створена з бажанням розповісти найменшим дітям про культурну спадщину України, давні традиції та особливості рідного краю. Ці книжки мали бути досить простими, аби їх могли розуміти дошкільнята, та обов’язково захопливими, аби їх прочитали від початку до кінця. В результаті вийшло вже цілих шість книжок, з якими діти можуть досліджувати Україну від давніх давен і донині.

Отже, що всередині книжок? 

Розворот кожної книжки має яскраві ілюстрації, фотографії та невеликі блоки з основною інформацією. Дізнаватися про цікаве допомагають ілюстровані герої, які чимось нагадують й самих читачів.

«Чудова мова України» розповідає про багатство української мови та її особливості. Діти дізнаються, що таке «діалект», вивчать народні прислів’я, загадки, веснянки та колискові й дізнаються, як вони утворилися.

«Мистецька Україна» — це барвиста книжка, в якій розповідається про народні види творчості. Гончарство, опішнянська та косівська кераміка, писанкарство, петриківський розпис, вишивка, килимарство — неповний список того, чим українці заслужили собі місце у світовій культурі і про що розповідається у книзі. Жага до творчості віками підштовхувала наших предків до створення унікальних творів мистецтва, якими надихаються нині наші діти. 

«Святкові звичаї України» — містить факти про найпоширеніші свята нашої країни та їх традиції. Як готувалися до медового спасу, і що робили в яблучний? Скільки страв повинно стояти на столі на Різдво? Чому Покрову треба зустрічати виключно в гарному настрої, та що в цього свята спільного із Днем українського козацтва? Усі відповіді на сторінках книжки! 

«Моя рідна Україна» дозволить дізнатися більше про нашу країну. Області та міста на мапі, державні символи, природні зони, заповідники, корисні копалини, тваринний та рослинний світи — якою різноманітною та дивовижною є наша країна! Досліджуйте разом із дітьми та обирайте найцікавіше для себе, аби обов’язково відвідати.

«Старовинна Україна» — це справжня подорож у часі! Дізнайтеся, як жили українські родини у давнину, якими іграшкам гралися, чи була у дітей своя ігрова кімната, наскільки сильно відрізняються наші сніданки та що з тих часів збереглося аж донині? 

«Сучасна Україна» розповідає дітям про те, якою Україна є зараз. Чим виділяється вона з-поміж інших країн, які професії найпопулярніші, які історичні пам’ятки є важливими для нашої історії, та, найважливіше, якими людьми є українці зараз. Про мужність нашого народу та його жагу до вільного життя, важливі події та дати сучасності — все це у книзі «Сучасна Україна».

Книжки серії «Маленькі українознавці» — це перша сходинка у формуванні дитини, що цікавиться культурою та історією, цінує здобутки та спадщину, шанує рідний край та рідну мову.

 

Команда Кенгуру


 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: