Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Казки про славетних українців та справжні історії їх життя
22.05.2024
Що почитати?

Цікава річ – казки. Для кожного це відомі з дитинства історії, час, проведений із рідними темними вечорами, а ще ― захоплива пригода разом із улюбленими героями. Як зануришся в таку, то довго не зможеш відірватися. А для дітей казки – цілий незвіданий світ. Світ, де можна зустріти і вигадати будь-кого та будь-що, а ще (що дуже подобається батькам!) повчитися доброті та сміливості, дізнатися нове та вдосталь пофантазувати. 


Тож, якщо ви засумували за сучасними казками, маємо новинку, – книгу «Казки про славетних українців» ― котра чудово доповнить ваш читацький світ. А книжка ця не просто казка, а ціла збірка про відомих українців, котрі перетворилися в головних героїв: винахідливих, непередбачуваних, а головне – реальних.


«Казки про славетних українців» ― це 15 історій, написаних у формі казки, де письменники та актори, лікарі та спортсмени, науковці та космонавти стали фантазійними героями. Кожна казка написана, спираючись на біографію митців чи діячів. До того ж висвітлено не загальновідомі факти, а ті аспекти життя й роботи відомих українців, які не часто виголошують на загал. Авторка книги із нестримним азартом обирала, про кого писатиме, для роботи над однією історією тижнями шукала, аналізувала матеріали, біографічні дані, інтерв’ю, документальні фільми, які б надихнули на захопливу розповідь та зацікавили читача. Тому в «Казках про славетних українців» є маловідомі факти із життя відомих людей: про добровільну участь поетеси Ліни Костенко в наукових експедиціях до небезпечної Чорнобильської зони; про відмову Івана Піддубного отримати мільйонну винагороду і громадянство США; про любов Богдана Ступки до капелюхів та його звичку елегантно вітатися з перехожими дорогою до театру. Прочитавши книгу, неможливо не усвідомити, який неординарний, цікавий та талановитий український народ у різних сферах життя. Тому такими сильними й неймовірно сміливими є герої цих казок – бо ж вони українці. 


Авторка Галина Дерипаско створювала «Казки про славетних українців» для дітей, однак впевнена, що книжка точно припаде до душі різним читачам: допитливим малюкам, стриманим підліткам і заклопотаним дорослим. Казка надихне поціновувачів фантастики, загадок та дивовижних фактів. Дітлахам сподобається простота тексту, динамічність й гострота сюжету. Однак ще не відомо, що здивує більше: вигадана історія, чи реальний факт, на основі якого вона написана. Після кожної казки на читача чекатиме інформація про людину, життя якої описане в тексті. Так ви поступово розкриватимете для себе прихований зміст історій. Казка, що стає реальністю, хіба ж це не захоплює? 


Історія із елементом загадки сподобається дітям та добре закарбовується в пам’яті. Перевірити це можна, відповівши на запитання, котре чекатиме після казки. А на дозвіллі можна вигадувати власні запитання за змістом тексту, відповідати на них, порівнювати реальну біографію героїв з казкою, знаходячи спільне й відмінне. 


Окрім захопливих історій книга містить яскраві ілюстрації, створені художницею Катериною Перепелицею. Лишень подивіться, як влучно ілюстрації мисткині передають настрій тексту та його суть, показують емоції, що можна пережити, читаючи текст. Художнє оформлення кожної сторінки детально продумане: наприклад, оформлюючи історію про Миколу Сядристого, Катерина зобразила декілька з його мініатюр – золоту блоху, шахи на голівці шпильки.  Така ж кропітка робота була проведена й з портретами героїв. Художниці хотілося зберегти риси та образи, але не навантажувати їх деталями, що, безперечно, зробило портрети лаконічними, але впізнаваними. 


Відтак у книзі «Казки про славетних українців» поєдналося все: цікаві історії, реальні факти, пізнавальність, легкість й неймовірне ілюстративне оформлення. Читайте цю книгу із дітьми, школярами або й самостійно. Ви точно не пожалкуєте!  
 

Товари з цієї статті
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: