Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
«Карлотта» ― реалістично-гумористична серія про школу-інтернат
27.01.2020
Що почитати?
«Карлотта» ― реалістично-гумористична серія з 4 книжок про пригоди дівчинки, яка потрапила на навчання до інтернаціональної школи-інтернату. Серію написала відома у Німеччині авторка бестселерів Дагмар Хосфельд.
 
Про що серія?
Батьки Карлотти розлучені, і її мама вже знайшла нову родину, а тато має незабаром поїхати на рік у закордонне відрядження. Перед Карлоттою постає складний вибір ― залишитися жити з мамою і бути «нянькою» для двох малих братів чи поїхати на навчання до міжнародної школи-інтернату, в якому колись навчався її батько.
 

 
«…Усього на рік — якось переживемо», ― погоджується на вмовляння тата Карлотта і вирішує обрати другий варіант. Із важким серцем вона прибуває в Принцзеє ― школу у старому замку, розташовану серед мальовничих лісів та озер. 
 
Та Карлотта зовсім не принцеса, і її життя у замку не таке вже й казкове! Спершу дівчина має пройти неабияку перевірку на міцність.
 
1. Потоваришувати із дивними сусідками, з якими доведеться жити в одній кімнаті.
2. Навчитися давати відсіч «Барбі» ― трьом зарозумілим білявкам школи.
3. Приборкати власні почуття, адже, здається, вона вперше закохується…
 
Що ж, Карлотта приймає виклик, після чого її життя в інтернаті набирає обертів, і вона просто не може існувати без нової школи.
 
Книга написана від першої особи, тому під час читання легко занурюєшся у світ героїні: радієш, сумуєш та заходишся зо сміху разом із нею. 
 
Кожен том серії описує новий рік навчання у школі.
 

 
Карлотта ― звичайний підліток зі своїми турботами
Читачі зустрінуть у Карлотті споріднену душу. Вона звичайний підліток: полюбляє фотографувати, зустрічатися з друзями і ходити в кіно. А ще вона просто обожнює мармеладних ведмедиків!
 
Вирушивши на навчання до п’ятого класу школи-інтернату, дівчина сподівається відволіктися від свого звичного життя і поринути в атмосферу престижного навчального закладу. Але чому її ніхто не попередив про жорсткий розпорядок дня та просто нестерпні заняття з академічного веслування?!
 
Адаптація на новому місці ускладнюється ще й підлітковими турботами: як спілкуватися з однолітками? як завжди мати гарний вигляд? як адекватно реагувати на симпатію з боку хлопців? 
 

 
Та згодом Карлотта відчуває себе щасливою, адже тут вона займається улюбленою справою ― фотографією, зустрічає нових друзів і вперше закохується. 
 
Розмірковуючи про своє життя і труднощі, Карлотта перетворює кожного читача на свого близького друга. Що ж, буде цікаво!
 
Фішки серії:
 
  • сучасність подій і жива мова підлітків; 
  • гумор ― ним, власне, просякнута майже кожна пригода Карлотти та її друзів;
  • захоплюючий сюжет ― книжка читається на одному подиху.
     
Серія «Карлотта» рекомендована для читання дітям від 8 років, підліткам та дорослим.

 Вікторія Білан

редакторка ВГ «Читайка»

 
 
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: