Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
До себе дбайливо: книжки для дітей до Міжнародного дня турботи про себе
24.07.2024
Що почитати?

Турбота про себе, свій стан, емоції та стосунки зі світом — це надзвичайно важливо. І дітей до цього важливо привчати змалку, адже все починається зі свого ставлення до себе. Видавництво «Ранок» підготувало спеціальну добірку книжок до Міжнародного дня турботи про себе. 

У добірці — книги про емоції, допитливість, і навіть про стосунки з грошима. Адже все це — невіддільна частина турботи про себе. Книжки допоможуть дітям краще пізнати та зрозуміти себе, свої емоції та почуття, а також навчать допитливості та фінансової грамотності. 

Книжки для найменших

Серія «Потрібні книжки», Геннадій Меламед

Книжки серії «Потрібні книжки» — це віршована історія проходження нових, ще незвичних та часом небажаних дитиною гігієнічних ситуацій. З книжками серії буде набагато простіше впоратися з дитячими страхами й допомогти малечі опанувати нові навички.

На сторінках книжок веселі герої проходять ті самі етапи дорослішання, що й справжні хлопчики та дівчатка. Зайчики, білочки й ведмежата покажуть, що немає нічого страшного в запашному шампуні, а горщик — це дуже цікаво та зручно.

Серія «Потрібні книжки» — це мила й весела допомога в дорослішанні.

Книжки для дітей 7-12 років

«Пишайся своїм тілом (і його змінами). Дівчатам з 8 років читати обов'язково», Соня Рене Тейлор

Ця книжка для юних читачок, які вперше стикаються зі змінами власного тіла у пубертатний період.

Зазвичай, інформація про ці інтимні речі суха й суто медична, але ця книжка зовсім інша! Авторка дає відповіді на всі незручні запитання, що бентежать дівчат у цей тендітний період, а також багато іншого: як прийняти зміни свого тіла, як вибрати корисну їжу та фізичні вправи; як організувати режим сну і чому він такий важливий. Вона відверто й чесно розповідає про дружбу, безпечне користування соціальними мережами і багато іншого.

«Пишайся своїм тілом 2 (і його змінами). Дівчатам з 10 років читати обов’язково», Ліза Кляйн, Керрі Лафф
Статеве дозрівання — це неабияке випробування для дівчини. Не знати чогось — цілком природно, а ще цілком природно — запитати. Авторки, лікарки-практики Ліза Кляйн і Керрі Лафф, дають вичерпні відповіді на всі-всі непрості запитання, пов’язані зі статевим дозріванням, і пояснюють, які дивовижні речі стаються в цей період. 

Професійно та по-дружньому, авторки говорять про гендер і сексуальність, про самоповагу та стосунки, про те, як протистояти тиску однолітків, і ще багато важливих тем. Книжка допоможе дівчинці віком 10-12 років зорієнтуватися у змінах, які на неї чекають під час статевого дозрівання, і полюбити себе — нову та прекрасну.

«Плекай свої почуття (і мисли позитивно). Книжка про емоції для дівчаток», Ріверс Лорен

Часом розібратися у купі своїх емоцій буває важко і дорослим, що вже й казати про дівчат-підлітків. Та це одна із важливих навичок, яка допоможе зрозуміти себе та зберегти своє ментальне здоров’я. 

Дівчата ростуть і змінюються. Але здається, їх емоції ростуть ще швидше! Стрибки настрою просто шалені й часом просто збивають з ніг! Ця книжка допоможе дівчатам краще розуміти себе, давати раду емоціям, думкам, настроям, що постійно скачуть. Ще, звісно, було б не зле розібратися в стосунках, і книжка допоможе й у цьому. Тут повно дієвих порад і перевірених способів, як зберігати спокій та добре самопочуття.

Цей довідник налаштовує на позитивне мислення, допомагає стати сильною та впевненою. Дівчата зможуть навчитися орієнтуватися у своїх емоціях і полюбити себе — особливих і прекрасних! А яскраві ілюстрації зроблять читання захопливим.

«Моє тіло змінюється: путівник по дорослішанню для дівчат» та «Моє тіло змінюється: путівник по дорослішанню для хлопців», Аніта Ганері

Musthave для юнаків і юначок — серія книг «Моє тіло змінюється». 

Книжки, створені спеціально для дітей віком 7-10 років, стануть справжніми путівниками для хлопців і дівчат на етапі пубертату.

«Моє тіло змінюється. Путівник по дорослішанню для дівчат» і «Моє тіло змінюється. Путівник по дорослішанню для хлопців» — видання, з якими буде простіше й цікавіше. Під час статевого дозрівання на дівчат і хлопців чекають зміни в тілі та відчуттях. Книги стануть друзями, які розкажуть, на що можна очікувати й чого не слід боятися чи соромитися, бо це ОК. 

Пітливість, зміна голосу, місячні, оволосіння, полюції, емоційні гойдалки — це норма  дорослішання.

Маленький лайфхак: читайте книжку разом із дитиною, щоб подолати і власну ніяковість та вміти підтримати подальший діалог.

«Мої права. Про права та обов'язки: твій довідник з громадянства», Діма Євдокимов, Петро Сітек, Поліна Звізда, Олег Мельник,  Дарія Дубович 

Ця книга знайомить читачів і читачок з основними «правилами», що нам їх диктує прийняття українського громадянства. Які найважливіші домовленості кожен із нас уклав з Україною? Як влаштована наша країна, і хто нею керує? Чому важливо дбати про права інших людей і як захиститися від посягання на власні?

«Вигадую та створюю. Створи власний сценарій», Метью Олдем, Енді Прентіс

Найкреативніший путівник для школярів і школярок, які люблять вигадувати власні історії та мріють перетворювати їх на фільми й вистави.

Ідеї та поради зі сценарної майстерності, що наповнюють книжку, допоможуть створювати вистави різних жанрів: від комедії до екшену. Книга також містить безліч практичних завдань, порад та цікавих фактів, які зроблять процес створення й навіть постановки власної п’єси захопливим та ефективним.

«Вигадую та створюю. Створи власну збірку оповідань», Луї Стовелл

Практичний порадник для тих, хто любить писати прозові твори та ділитися своїми історіями з читачами. Дитина мріє пов’язати життя з письменництвом чи вдосконалити навичку написання шкільних творів? Тоді ця книжка для неї! У книзі є поради з письменницької майстерності і вправи для тренування навичок письма, а ще теми й ідеї для створення аж 20 власних оповідань у найрізноманітніших жанрах: подорож у часі, пригоди супергероїв, жахастик, детектив і багато-багато інших.

«Карколомний мозок. Імпульсивні нейрони, мінливі синапси, хвостаті аксони», Ліам Дрю

Це справжній путівник найзагадковішим і найпотужнішим органом людини! У книжці є відповіді на відносно прості питання, що цікавлять як дітей, так і дорослих: що таке мозок? навіщо він нам потрібен? 

Та є тут і про більш складне, але і більш цікаве: що таке нейрони, аксони та синапси? невже мозок працює «на електриці» і як передається електричний імпульс? що нами рухає? де «живуть» емоції? І багато іншого!

«Мозок може навчитися дуже багатьох складних штук. Нові знання він отримує, утворюючи між нейронами синапси, що поступово міцнішають у міру використання!»

«Надзвичайні ДНК. Шалені гени, незламні кодони, верткі хромосоми», Елісон Вуллард

У книзі яскраво подано цікаві факти про дивовижну молекулу ДНК і гени, які є ключами всього життя — від кита до дрібної амебки. Чому в нас різний колір очей, чи можна «оживити» мамонтів, чому ми схожі на батьків, як з’явилось стільки порід собак, що таке генна інженерія? І це далеко не все! Книжка розповість про роль ДНК навіть у криміналістиці! Веселі та дотепні ілюстрації, чіткі та зрозумілі схеми та захопливі фото зроблять оповідь про таємничу молекулу неймовірно цікавою як дітям, так і їхнім батькам.

«Лісові комерсанти», Сергій Вожжов

Книжка в формі казкової історії розповідає дітям про фінансову грамотність. Тут зібрані короткі та змістовні оповідання про життя мешканців Чарівного лісу, які потрапляють у всілякі пригоди — веселі, дивні й нісенітні, про лісові гроші, цікаві проєкти й сміливі бізнес-ідеї. 

Це книжка про фінансове та підприємницьке життя лісу, про лісовий банк і податкову інспекцію, про лісову пошту та благодійний фонд і про те, як тварини йдуть, повзуть чи летять на роботу.

Книжка може стати приводом, щоб поговорити з дитиною про гроші, допоможе їй зрозуміти цінність грошей, важливість заощаджень і правильного ставлення до фінансів. 

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

 

 

Товари з цієї статті
-20%
Чистимо зубки
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-20%
Підстригаємо нігтики
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-20%
Ходимо на горщик
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-20%
Пустушко, прощавай!
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-20%
Охоче вмиваємось
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-20%
Миємо голову
Меламед Г.М.
89,90
71,90
-64.9%
Подстригаем ноготки
Меламед Г.М.
45,00
15,80
Спиннер
Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: