Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Дбаймо про планету: книги про екосвідомість для дітей
20.09.2024
Що почитати?

Триває тиждень Всесвітньої акції «Ми чистимо світ» (Очистимо планету від сміття). Вперше її провели жителі Австралії у вересні 1993 року, і з того часу вона стала міжнародною. Щороку у вересні люди з різних країн збирають і сортують сміття у своїх містах або вирушають допомагати природі в інші куточки світу. Вони очищають пляжі, парки, річки та інші місця відпочинку, одночасно дізнаючись більше про те, як перероблення відходів допомагає зберегти природу.

Видавництво «Ранок» приділяє велику увагу екологічним історіям. Адже метою видавництва є зокрема і виховання свідомого покоління. Змалечку прищепити діткам любов до природи та навчити їх дбати про нашу планету. 

«Турбота про планету. Сміття. Фе!», Нурія й Емпар Хіменес

Щодня ми користуємося багатьма речами, і більшість з них зрештою перетвориться на сміття. У цій книжці ти дізнаєшся, звідки беруться відходи, як можна зменшити їхній негативний вплив та чому це важливо. Крім того, маленькі читачі знайдуть цікаві інструкції до тематичних саморобок, як-от переробленого паперу. А для батьків наприкінці книги є поради, які допоможуть більш ґрунтовно пояснити дітям прочитане. Давайте разом дбати про нашу планету!

«Куди подіти сміття? Книжка з віконцями», Ірина Білик

Авторка розкаже пояснить маленьким читачам, що відбувається з відходами, як їх правильно сортувати та як допомагати довкіллю. Книга містить безліч інтерактивних віконець, за якими ховаються цікаві та корисні факти. 

Книжка чудово підійде для самостійного читання молодшими школярами або для спільного читання з дорослими дошкільнятами. Текст книжки простий і стислий — легкий для запам’ятовування. Тут дітки дізнаються навіщо потрібно сортувати, чим відрізняється сміття від відходів, які бувають види відходів, які особливості переробляння кожного виду відходів, чим замінити одноразовий пластик тощо. Ілюстрації доповнюють текст, допомагаючи краще засвоїти інформацію. 

Серія «Екоісторії», Ганна Булгакова

Книжки, що закладають зернята екосвідомості. Ця серія — особлива, адже вона для найменших читачів. А це значить, що її книжки а) казкові; б) невеликі, але змістовні; в) яскраві й кумедні; ґ) написані та прорецензовані фахівцями, бо ми дбаємо і про чистоту інформації.

Серія складається з чотирьох книжок для читачів віку «чомусиків», у яких безліч запитань і період цікавості до світу. Саме час, щоб закласти основи дбайливого ставлення до природи. Наприклад, пояснити, як виготовляють різні матеріали та як сортувати скло, папір, метал і пластик. Власне, це і є чотири «головні герої» книжок: «Мрія пані Бляшанки», «От тобі й соломинки!», «Михайлик і паперова зірка», «Обережно, скло!». 

Кожна книжка — це не суха наукова інформація, а захопливі долі предметів, які ожили, щоб навчити маленьких читачів дбати про природу.

«Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК?», Кім Юн-Джу

Якщо ви хочете, щоб ваші діти дізналися більше про пластик, його вплив на довкілля, як він виробляється та скільки часу потрібно для його розкладання, ця книга саме для вас. 

«Чому ми любимо (і не любимо) ПЛАСТИК?» не закликає повністю відмовитися від пластику, але й не пропагує його бездумне використання.  Вона дає цілісне уявлення: з чого виготовляють пластик, як застосовують у різних галузях, чому виникає проблема з використаними пластиковими речами і як людство навчилося з цією проблемою боротися. Достатньо проста, щоб бути зрозумілою дітям, ця книга водночас достатньо глибока, щоби розбудити свідомість дорослих.

«Я можу врятувати планету», Лолл Кірбі

Ця збірка історій допоможе сформувати екологічну свідомість у дітей, розповідаючи про школярів-екоактивістів з різних куточків світу. Кожен з них по-своєму допомагає планеті. Хлопчики й дівчатка захищають ліси та океани, рятують диких тварин, сортують сміття і навчають інших цінувати все живе. Хтось захищає носорогів в Африці, хтось прибирає узбережжя в Австралії, а хтось компостує сміття в Україні. 

Книга показує, що внесок кожної дитини у збереження довкілля має велике значення і що, об’єднавшись, можна врятувати цілий світ.

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: