Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Чому книжки «Як працює людський мозок» і «Ця книжка повна мізків» захоплять молодших школярів із перших сторінок
22.07.2024
Що почитати?

Чи думали ви, що книжки про науку вашим дітям «не зайдуть»? Ваші молодші школярі полюбляють пригодницькі повісті, фентезі чи комікси, але зовсім не читають пізнавальну літературу? Якщо так, то дозвольте представити дві суперкнижки, які доведуть, що наука може буде веселою, захопливою, подекуди кумедною — але аж ніяк не нудною. Треба лише розпочати наукову подорож правильно, і в цьому допоможуть енциклопедії «Ця книжка повна мізків» і «Як працює людський мозок».

Усі люди мають дещо дивовижне… Мозок! І це відомий факт. А хочете дізнатися про мізки тварин, динозаврів і навіть роботів? Про  це й не тільки — в енциклопедії «Ця книжка повна мізків».

1. Тут знайдеться величезна кількість цікавих фактів. Книжка задовольнить допитливість молодших школярів, адже містить багато неочікуваних, подекуди кумедних і захопливих фактів. Чи мізки — електричні? Чи правда, що ДНК людини на 90% збігається з ДНК котів, а перший робот з’явився ще в 1770 році? Енциклопедія відповість на всі питання, що стосуються мізків!

2. Дітлахи власноруч проведуть експерименти, які допоможуть пізнати мозок. У домашніх умовах, без спеціальних приладів — усі досліди максимально доступні й цікаві. Так, діти дізнаються, якого приблизно розміру їхній мозок, обсяг своєї пам’яті й навіть швидкість думки! І подібних експериментів у книжці дуже багато. Факти про мозок підкріплені практичними завданнями, і це точно не залишить юних дослідників байдужими.

3. Читачі й читачки дізнаються все не лише про мозок людини, а й про мізки тварин, динозаврів і навіть роботів! Чи знаєте ви, яка тварина має найбільший і найменший мозок? Які динозаври вважалися найрозумнішими з-поміж інших? Чи може комп'ютер перевершити людський мозок? Тут є факти про мізки на будь-який смак!

«Ця книжка повна мізків» містить усе, що потрібно допитливим дітлахам: від наукових фактів до приголомшливих цікавинок. А як же енциклопедія «Як працює людський мозок» захопить увагу молодших школярів за лічені хвилини? Розберімося!

1. Із першої сторінки у читачів з’явиться новий друг-науковець. У книжці «Як працює людський мозок» провідником і справжнім другом стане відомий нейробіолог, лавріат Нобелівської премії Сантьяґо Рамон-і-Кахаль, який розкриє базові поняття нейробіології, зокрема нейрони, нервову систему, підніме теми про пластичність нашого мозку, цикл сну, синестезію... Ані діти, ані дорослі не залишаться байдужими! Рамон-і-Кахаль влаштує справжню подорож крізь час, познайомить з іншими видатними науковцями й розкаже все, що вивчав протягом життя, легкою та доступною мовою.  

2. Діти отримають структуровану інформацію про мозок. Як працює мозок і що це таке? Цей таємничий орган дуже цікавить молодших школярів, які вже навчаються і прагнуть пізнавати світ. Книжка розкаже, чому іноді важко прокидатися, чи правда, що розумніший той, у кого більший мозок, чи дійсно існує шосте чуття та чи нормально бачити музику кольоровою. Мозок можна досліджувати довго: це не набридне, адже завжди знайдеться щось, про що раніше не знали й дорослі.

3. Дітлахи зрозуміють, як працює людський мозок, які процеси  відбуваються в нервовій системі і як це впливає на нас. Напрочуд гарні та деталізовані ілюстрації, комікси, дружня розмова з визначним науковцем і молодші школярі почнуть розбиратися, як працює людський мозок, краще за учнів старших класів або й деяких студентів!

Пізнавати світ і себе, відкривати суперздібності власного мозку, провести експерименти й навіть трошки поподорожувати в часі — усе це молодші школярі зможуть втілити з книжками «Ця книжка повна мізків» і «Як працює людський мозок». Тож ласкаво просимо до світу цікавої науки!

 

Анна Колесникова

ВГ «Енциклопедії»

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: