Каталог
Е-книги
Графік роботи:
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
з 9-00 до 21-00 (пн-пт), з 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
7 незвичайних способів читати книжки-картинки
12.12.2019
Що почитати?
Книга звичайних запитань і незвичайних відповідей. 
 
- Чому ніч темна? Можливо тому, щоб ми не плутали її з днем.
- Чому бджоли роблять мед? Можливо тому, що вони не вміють робити шоколад.
 

 
Як читати? Інтерактивно: граючи у гру. Добре коли учасників більше одного. По черзі відкриваєте сторінку, задаєте запитання за малюнком. Інші учасники пропонують відповідь, включаючи автора запитання. За найсмішнішу відповідь можна давати приз. Грати можна необмежену кількість разів, бо за одним малюнком можна придумати багато запитань. Розвиток уяви, нестандартного мислення, гарний настрій – гарантовано. 
 

 
Як називаються вітаміни? Чим вони відрізняються? Зрештою, в яких овочах і фруктах живуть – про усе це у книжці «Вітамінки». Тут майже немає тексту. Лише на першому розвороті є коротенькі веселі розповіді про персонажів-вітамінчиків і віршик прекрасного українського поета Володимира Верховеня про них. А далі, гортаючи сторінки, роздивляємося, чим же займаються вітамінки усередині фруктів та овочів.
 

 
Як читати? Розглядаючи і впізнаючи. Спочатку називаєте зображений у розрізі фрукт і овоч. А потім знаходите різних чоловічків і пізнаєте, хто вони. Про це підкажуть їхні заняття та зовнішній вигляд. Погляньте на соковите яблуко: виявляється у ньому багато пектину та вітаміну С. А ці чоловічки дбають про чистоту і витривалість клітин нашого організму до вірусів. Більш захопливої книжки про вітаміни годі шукати!   
 

 
Друзі прийшли у гості. Горила гостинно запросив попити какао і дуже хотів похвалитися новою фіранкою. Друзі загралися. Печирабель не витримав бурхливих хвиль какао і… сталося непоправне. Що ж саме сталося? Чи справді усе так непоправно, чи, може, вихід є?
 

 
Як читати? Гортати малюнки і розказувати, що на них зображено. Розказувати максимально використовуючи слова-описання. Адже ця історія – на піку емоцій. Підказками для розширення історії може бути текст, який у такій книжці служить для доповнення малюнка.    
 

 
Книжка-мотиватор.
 
Усе життя ми чогось навчаємося. Іноді це відбувається захопливо і легко, а часом потрібно подолати різні страхи, що не дають зрушити з місця. А хто найкраще допоможе подолати страхи і допомогти стати іншим, як не друзі. Книжки про те, як іти до бажання. Воно варте бути здійсненим. 
 

 
Як читати? У ролях.
Книжки про двох приятелів. Один допомагає іншому вчитися їздити на велосипеді і плавати. В історії багато діалогів, бо друзі весь час спілкуються. Сваряться, миряться, веселяться. Чи навчився таки Еміль кататися на велосипеді і чи став вправним плавцем? Дізнайтеся у самих друзів.    
 

 
Бувають такі хвилини, коли хочеться втекти у тишу. Де ж її знайти, коли навколо стільки різного галасу: вередує молодший братик, старший голосно слухає музику, тато – співає. На якийсь час у се стихає, а потім починається знову. Але є чарівне місце, де тиша живе завжди. Де ж це? Мама знає цей секрет і ми хутчій ідемо туди. 
 

 
Як читати? Починати читати голосно, поступово стишуючись.
Так, адже найтихіша книжка любить тишу. Саме в тиші прокидається наша уява і занурює нас у незвичайні пригоди. Ми починаємо відчувати різні почуття, ми здогадуємося про думки інших, ми передбачаємо, чим же усе скінчиться. Це все відбувається, коли поруч оживають книжки. Коли і чому це відбувається – «Моя найтихіша книжка» розкаже. 


 
Маленький лицар чатує і охороняє своє королівство. Він завжди готовий прийти на допомогу його мешканцям. Чи то врятувати трійнят-синів від монстрів,  чи боротися із дощем, через який люди не можуть вийти з домівок. Чи то боротися із справжнім драконом, незважаючи на дерев’яний меч і не дуже міцні обладунки. Хоробре серце маленького лицаря будь-якої миті готове до захисту. А як у нього виходить вирішувати різні проблеми королівства – зазирайте у книжки, щоб дізнатися.     
 

 
Як читати? За видом шрифта: довгий чи короткий текст. Якраз той випадок, коли ви самі обираєте - читатимете історію чи малюнковий комікс. Довгий текст розказує історію. Короткий текст описує малюнок. Щоразу у вас може бути нова історія про відважного маленького лицаря.
 

 
Чи доводилося вам ховати свою велику таємницю? Якщо ні, маленька Іріс з вами поділиться, як це робити. Вона ж бо ховала від усіх справжнього лева. Як він у неї опинився, і на які хитрощі доводилося йти дівчинці – шукайте відповіді у веселій серії «Як сховати лева…».
 

 
Як читати? Неодмінно з друзями.
Запросіть до себе друзів, або візьміть книжки туди, де багато дітей і читайте разом. Ці історії сповнені гумору і добрих малюнків. Лев насправді зовсім не страшний. І маленька дівчинка доводить це усім великим дорослим. 
 

 
Книжки-картинки дуже різні. І читати їх теж можна по-різному. Але всі вони про те, як приймати відкрито усі незвичайності, що дарує нам життя. Як любити пригоди, а не боятися випадковостей. Як берегти і відкривати таємниці. І як любити цей шалений, але невимовно цікавий світ. 
 
Співзасновниця ТМ "АРТ"
Видавчиня, автор проєктів для розвитку
і виховання дитини,
Наталія Коваль

Сподобалася стаття? Розкажіть друзям:
Поділитися: