Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги

Довіра

Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
Довіра
  • Возможна доставка за границу
  • №1 на портале Goodreads
  • Обладатель Пулитцеровской премии!
  • Отмечен наградой Goodreads Choice Awards
  • От 390 грн безплатно Укрпочтой

Довіра

Издательство:
Vivat
Ожидается
450,00 грн
Добавить в избранное
  • Код производителя: 013014
  • ISBN: 9786171704732
  • Вес: 0.36
  • Формат, мм: 135х205
  • Количество страниц: 368
  • Год издания:
  • Язык издания: Украинский
  • Обложка: Твердая
Аннотация

Лауреат Пулітцерівської премії 2023 у номінації «Художня література»! Номінація Goodreads Choice Award у категорії «Найкращий історичний роман» у 2022 році! Понад 100 тисяч оцінок на Goodreads!

Бенджамін і Гелен Раски немов створені одне для одного. Ексцентричні напіввідлюдники, що мають статус небожителів і небачені статки. Він — орудар на фінансовому ринку, вона займається доброчинністю. Аж раптом у Гелен зроджується тривожність, проростаючи безладними монологами. Чи Бенджамін слухатиме? Чи зможе витягти дружину з мороку божевілля? Про смерть героїні з перших сторінок роману «Зобов’язання» такого собі Гарольда Веннера свого часу дізнався мало не весь Нью-Йорк.

Книга «Довіра» — це роман Ердана Діаса про ексцентричних напіввідлюдників американського письменника, про яких попри рев і галас Нью-Йорку початку XX століття чув кожен. Бенджамін і Гелен Раски — це пара, ніби створена на небесах. Він — легендарний магнат з Волл-стріт, вона — донька аристократів, що займається меценатством, поки чоловік підкорює нові вершини зі свого офісу на П’ятій авеню.

Та Гелен починає втрачати розум. Чи порятує її сила чоловікових статків, коли жінка потребує віднайти душевного спокою? Про смерть Гелен ми дізнаємося з перших сторінок роману «Зобов’язання» — книги всередині книжки. З майстерністю Ердан Діас переплітає історії, людські долі, таємниці грошей і влади, витворюючи блискучу головоломку, що охоплює понад століття. 

У романі «Довіра» Ердан Діас дивує читача усім, починаючи з обраної форми розповіді. Нас занурюють у сюжет чотирма «книгами» всередині однієї — це роман, незавершена автобіографія, мемуари й щоденник. Така мозаїка історій і стилів знайомить нас різними способами й з несхожих перспектив з парою, яка стала надзвичайно багатою під час Великої депресії.  

Першу частину складає роман «Зобов’язання» від вигаданого письменника Гарольда Веннера. Він розповідає про багатого фінансиста Бенджаміна Раска, якому вдається завжди виходити з найбільшої бурі сухим, навіть якщо це крах Волл-стріт. Він одружується з ексцентричною та блискучою донькою Гелен, життя якої обіцяє стати зовсім не таким казковим, як отримує її коханий. 

І це лише початок того, яку багаторівневу споруду-роман вигадує письменник, поєднуючи цілий хор голосів вигадано-реальних людей і демонструючи всю ненадійність своєї розповіді, змушуючи дивовижним чином вірити всьому. «Trust» Ердана Діаса — це талановите дослідження природи влади, грошей, переконань і принципів. 

Цей другий роман Діаса став гучною літературною подією. Те, як автор вправно поводиться з текстом, змушуючи різні форми оповіді й строкато несхожі голоси оповідачів єднатися у неймовірну історію, від усвідомлення багатошаровості залишається лише зі здивуванням відкрити рота й слідувати, куди вестиме письменник далі. 

«Приголомшливий інтелект романіста спонукає нас переосмислити все, що знаємо, про інститути, на яких побудовані нації, і про наративи, за допомогою яких розповідаються історії. Хитрий, витончений, наполегливий Діас пише з упевненістю, а нам залишає сумніви», — The Booker Prizes

«Шедевр», — Der Spiegel

«Довіра»‎ — це не просто історія про непристойно багатого чоловіка, який бреше й прокладає собі шлях до влади. Геніальність Діаса полягає в тому, що він поступово відкриває, (...) як конкретні блага та людська праця перетворюються на акції та товари для отримання прибутку (...) це рідкісний роман, який включає як вихідний матеріал, так і загробне життя. Інколи контури сюжету можуть здаватися вам знайомими, але вас штовхають вперед перипетії форми роману, переконання, що Діас має в рукаві ще один трюк», — The Guardian 

Переклад - Андрій Зорницький.

Читать полностью
Отзывы покупателей
#
На даный момент список отзывов пуст
Оставте свой отзыв о товаре
Оставить отзыв
Ваше имя*
Email*
Ваш отзыв*
С этим товаром покупают
Спіннер
Другие книги автора
Спіннер Смотреть все книги