Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Смерть або корона? Серія «Сходження на трон» від авторки бестселерів The New York Times Дж. Е. Нільсен
23.07.2024
Что почитать?

А що б обрали ви: стати маріонеткою у руках аристократа чи померти, бо смерть краща за неволю?

Хворого Латамера, запального Сейджа, ерудованого Тобаяса та сильного Родена пов'язує одне — фізична схожість із молодшим сином короля Картії Яроном.

Але не будемо забігати наперед.

Дженніфер Енн Нільсен розгортає перед нами мапу нового світу, де панують королі, дебоширять пірати, все вирішує політика та виживає той, хто має гострий розум. І, звісно, всьому є ціна. Королівство Картія вже давно втратила свою міць, тому сусідні держави чекають лише слушної миті поділити королівство на ласі шматки. Однак одного дня безслідно зникає молодший спадкоємець Картії і королівська родина оголошує траур. Це була аж ніяк не запланована плата за мир, однак на чотири роки королівство відстрочило неминучу війну з сусідами. Та от нове горе знову наздоганяє країну: королівську родину отруєно. Для ворогів це наче червона ганчірка для бика, й лишається лише рахувати дні, коли чужі армії перетнуть кордони. Та не все ще втрачено.


Придворний аристократ Коннер вигадує хитрий план, щоб, найголовніше, уникнути розколу держави та — непоганий бонус — потайки правити країною. Він знаходить чотирьох хлопців, схожих на безвісти зниклого сина короля, щоб за два тижні щоденних тренувань і навчань зробити з дворових сиріт принців.

Амбіційний план, чи не так? І хоч може здатися, що головним героєм має стати Коннер, та це аж ніяк не так. Він лише ґвинтик у прекрасній історії.

Чому варто читати серію «Сходження на трон»?

По-перше…

Ідеально продумана світобудова, де кожен герой неповторний, має свій норов, мрії та цілі. Тут прекрасно прописана історія та звичаї Картії, передані характери королівської родини, королівська ієрархія (яка відіграє не останню роль), відносини між країнами і навіть кодекс піратів. Але окремої згадки вартують ясно прописані тренування в маєтку Коннера, поєдинки на мечах, верхова їзда та, звісно, тортури за непослух, від яких ніхто не застрахований — навіть якщо невдовзі один із хлопців стане принцом.

По-друге…

Діалоги. Якщо ви любите історії з великою кількістю діалогів, то вам сюди. Але якщо ви любите дотепні перепалки, де в останню чергу думають про наслідки, то чому ви досі не розгорнули книжку? Вам обов’язково припаде до смаку голос Сейджа та його гострий язик.

По-третє…

Неочікувані повороти подій. Ви справді подумали, що прорахували всі ходи авторки і на вас чекає нудна історія про саботаж трону після навчання принца-самозванця. Це вершина айсберга.

Сейдж володіє розумом Шерлока Голмса та підступністю Арсена Люпена: він прораховує наперед декілька ходів, але в голос він вам, звісно, нічого не скаже. Вам залишається лише слідкувати, що цей хлопець викине наступного разу і чи не загнав він сам себе у пастку самовпевненості.  Можливо, на якомусь розділі вам здасться, що «от далі вже точно все передбачувано». Але не спішіть. У цю пастку авторки ви втрапили далеко не перші.

Сейдж – новий краш

Хоч декілька слів про геніальність Сейджа вже було сказано, проте неможливо не виділити його ще раз. Дженніфер Е. Нільсен писала в післяслові, що цього персонажа вона вигадала не з нуля. Деякі його яскраві риси вона позичила в двох своїх учнів. Один із тих учнів був популярний, кмітливий і безнастанно пустував. Інший мав величезну кількість дивовижних талантів, і якби він захотів, то став би чудовим злодюжкою. А от Сейдж став, і його талану в цій справі можна позаздрити. Авантюрний, упертий і хисткий до будь-якої справи, за яку б не взявся.

Вибір читачів

Дженніфер Е. Нільсен певно має секрет, як написати успішну книгу, адже кожен її твір із серії «Сходження на трон» отримував відзнаку Goodreads Choice Award. І дотепер це фентезі збирає захопливі відгуки читачів і зберігає на Goodreads рейтинг 4,23.

Тож, обовʼязково познайомтеся з першою книжкою пенталогії «Фальшивий принц», щоб отримати чималу порцію адреналіну та захоплення, й чекайте на продовження пригод Сейджа у наступній частині «Король-утікач».

 

Вікторія Міхно

провідна редакторка ВГ «Читайка»

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: