Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Підручники на партах будуть: «Ранок» надрукував новий тираж знищеної внаслідок обстрілу «Німецької мови»
22.07.2024
Жизнь нашего издательства

Майже 69 тисяч примірників навчального видання були знищені під час обстрілу поліграфічного комплексу «Фактор-Друк».

Видавництво «Ранок» повністю відновило знищену партію підручників «Німецька мова» для 7 класу, що згоріли після удару по друкарні «Фактор-Друк» у Харкові.

23 травня, росіяни завдали удару по поліграфічному комплексу, де свої книги друкували десятки провідних видавництв України. Унаслідок атаки загинули сім працівників друкарні, а також знищено тисячі видань декількох видавців. Серед них і видавництво «Ранок», що втратило майже весь тираж підручника «Німецька мова». 

«За державним замовленням до початку навчального року ми мали підготувати більш як 82 000 примірників “Німецької мови” для учнів 7 класів. Після удару 68 500 підручників були знищені», — повідомляє Віктор Круглов, генеральний директор видавництва «Ранок».  

За його словами, весь тираж підручника вже був надрукований і мав поступово відвантажуватися з «Фактор-Друк» до логістичних центрів видавництва. Ще вранці 23 травня, незадовго до удару по друкарні, видавництво вивезло частину підручників, інші згоріли під час обстрілу.

Крім навчальних видань, унаслідок удару по «Фактор-Друк» знищено тиражі кількох дитячих книг «Ранку», а також 60 тонн паперу, які видавництво доставило для друку інших навчальних видань. Загальні збитки «Ранок» оцінює у кілька мільйонів гривень.

Увесь знищений тираж підручників видавництво відновило за власний кошт. Для цього довелося коригувати графіки виходу нових видань та терміново замовляти з-за кордону додаткову партію паперу.

Допомогли з позаплановим друком навчальної літератури чотири друкарні-партнери. У видавництві зазначили, що через терміновість та складну енергетичну ситуацію працівники типографій були змушені працювати в кілька змін від 6 ранку до 11 вечора.

«Ми забезпечили друкарні генераторами, які підключали безпосередньо до друкарських машин. Через спеку й тепло, що віддають машини, температура в цехах іноді підіймалася вище 40 градусів. Від цього плавилася навіть фарба», — розповідає гендиректор видавництва. — «Тож безмежно вдячний працівникам за наполегливу роботу в надскладних умовах».

Відновлений тираж «Німецької мови» вже доставляють до органів управління у сфері освіти. Згодом у найкоротші терміни свої примірники отримають й шкільні бібліотеки.

«Наша команда доклала неймовірних зусиль, аби вчасно створити й доставити всю навчальну літературу до початку навчального року. Тому можу точно запевнити: попри всі виклики, підручники на партах українських школярів будуть» — додає Віктор Круглов.

Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: