Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
Пасіка «Україна» та інші казки Дари Корній
13.06.2024
Что почитать?

Легенди і міфи оживають у сьогоденні

Відома українська письменниця Дара Корній славиться своїм неперевершеним творчим стилем у жанрі фентезі, зверненням до української міфології. У новій книжці письменниці «Пасіка Україна та інші казки з війни» зустрічаємося і з героями українського фольклору, і з легендарними сьогочасними героями-образами.

Бабай, так-так, той самий, що неслухняних дітей лякати мав би, господарює тут і зветься Чорнобаєм: у нього свій баштан, з якого сусідські дітлахи тягають кавуни й ласують ними (а Бабая це тішить, для цього він ті кавуни й садить, якщо чесно), у нього багата помідорова грядка (40 сортів томатів вирощує!). А за розсадою до такого хазяїна навіть і з околиць приїздять — Бабай щедрий, роздає її і нікому не шкодує, навіть заздрісникам, бо вірить, що його особливі помідори зроблять їх трохи добрішими. І коли в Чорнобаївці починають кружляти залізні птахи, на допомогу приходить Степовик — і вони разом з Бабаєм-Чорнобаєм влаштовують добрячу веремію тим, хто порушив спокійне звичне життя краю.

Ще однак казка переносить нас на острів Зміїний, де в далекі сиві часи поховали героя Ахілла, сина морської богині Фетіди. У храмі, спорудженому на честь героя, зберігається сила-силенна скарбів, а в одній із печер заховано щит Ахілла — викуваний богом вогню Гефестом, прикрашений золотом-сріблом і наділений чарівною силою. А проте скористатися ним може лише найхоробріший серцем і найчистіший помислами воїн. І став ним прикордонник Роман, що бився з Драконом, щоб не дати йому проковтнути ні острів, ні увесь світ.

Славні гуси і керамічний півник

Свої домівки здатні захищати не лише люди, а й усе живе і те: найменший у зграї (і найменший зростом, але, як виявилося, з величезним добрим серцем) гусачок Гусьо; бджоли, що мешкають на пасіці; рудий Лис із Рудого лісу. Усі вони мають відвагу — згуртувалися і діяти злагоджено або ж наодинці звести ворога на манівці.

З душею і на боці світла виявилися навіть звичайні, здавалося б на перший погляд, речі: керамічний півник, якого придбала пані Надія і поставила в себе на кухонній шафці як сувенір; повітряний змій, що ширяє високо в небі над містом та зветься Привидом Києва, а що він робить для нас і заради нас — ми всі знаємо.

Та хай би ким були ці казкові герої — людьми, тваринами чи навіть предметами — вони завжди, у будь-якій ситуації лишаються собою і не втрачають гідності. Які ж вони? Сміливі, мудрі, згуртовані, віддані, готові боротися за себе, свою родину, свою країну, свою пасіку «Україну». Кожен з них надихає і переконує: добро переможе зло, світло обов’язково здолає темряву.

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: