Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
День Незалежності: книжки про Україну та українців
22.08.2024
Что почитать?

День Незалежності України — особливий час, коли ми звертаємось до нашої історії, культури та традицій, щоб відчути глибину національної ідентичності та вшанувати боротьбу за свободу.

Ця добірка книжок від видавництва «Ранок» запрошує юних читачів у подорож світом української літератури та історії. Важливо змалечку пізнавати Україну, її культуру, традиції та незламний дух. На сторінках книг дітей чекають захопливі історії про видатних українських діячів, легенди України, добрі казки, а також оповідки про важливі події від первісних часів до сьогодення.

Для дітей віком 4-9 років

Серія «Читаю про Україну», Юлія Каспарова

Ця серія книг створена спеціально для тих, хто ще тільки навчається читати. Усі слова в текстах поділені на склади, тому дитині буде легше розподілити зусилля та налаштувати дихання. Тема нашої батьківщини України як ніколи на часі, кожна книжечка має свою окрему тематику, а кожна тема проілюстрована реалістичними картинками. З ними малюк легко познайомиться з рідним краєм.

«Читаємо про Україну», Юлія Каспарова, Марія Козиренко, Інна Конопленко, Ганна Макуліна, Юліта Ран, Ігор Ярославський

До цієї збірки увійшли короткі оповідання п’ятьох українських авторок й одного автора. Редакція, що задумала створити цю книжку, зумисне не ставила жорстких тематичних рамок для оповідань збірки. Проте всі історії мали бути написані з любов’ю до України й від щирого серця.

Та хоч ці оповідання про різне, але водночас і про одне: про любов до своєї країни, про бажання жити в мирній і квітучій Україні. Збірка «Читаємо про Україну» заохотить маленьких читачів і читачок усміхнутися, замислитися, помилуватися любою Україною й дізнатися щось нове про її традиції й звичаї, історію й тваринний світ, а також надихне і зацікавить досліджувати рідну країну.

«Україна. Від первісних часів до сьогодення», Сергій Жуков, Марія Тахтаулова

«Україна. Від первісних часів до сьогодення» відправить допитливих українців у подорож минулим їхньої країни. Книжка розкаже про перших людей на українських землях, про поселення давніх слов’ян, про князів, козаків… і так аж до президентів. У цій мандрівці читачі дізнаються про знакові місця, культурну спадщину та досягнення українців у різних галузях.

Тут небагато дат і зовсім немає розлогих описів. Тексти короткі, зрозумілі й дуже цікаві. Величезною перевагою книги є те, що вона і справді охоплює всю історію України — від найдавніших часів до сьогодення. А ще її прикрашають чудові, живі, виконані в гумористичному ключі ілюстрації. Книгу можна гортати послідовно і перечитувати сторінка за сторінкою, відкриваючи для себе епоху за епохою, а можна розпочати з будь-якого місця і зануритися в певні часи.

Можливо, саме з цієї книги почнеться у вашої дитини любов і цікавість до рідної України.

«Історія України. Від первісних часів до сьогодення», Ганна Булгакова

Збірка завдань, що в цікавій формі познайомлять дитину з основними історичними подіями нашої країни. Пройдіть лабіринт, щоб з’ясувати, хто з кочівників залишив у своєму кургані золоту пектораль. Використайте наліпки, щоб додати в рамки портрети київських князів. Розгадайте ребуси про козаків чи уявіть себе учасником «Руської Трійці»… Книжка створена за мотивами енциклопедії «Україна. Від первісних часів до сьогодення» і може бути використана, як практичне доповнення до неї.

Для дітей віком 7-10

«Історії про життя 50 українців та українок», Ганна Булгакова і Аліна Курлович та «Історії про життя ЩЕ 50 українців і українок», Анастасія Саєнко

Книжки для патріотичного виховання молодших школярів і школярок. Обидві книжки демонструють, наскільки наші люди круті й талановиті. Кожна поділена на розділи, з яких дитина дізнається більше про видатних особистостей, які навчали й рятували, творили, вірили й долали, досліджували й відкривали. Читаючи, діти дослідять історії життя 50 чоловіків і 50 жінок, і це надихне на особисті звершення. Адже наші читачі й читачки мають таку саму суперздібність, що й Ярослав Мудрий і Ліна Костенко, Іван Піддубний і Соломія Павличко, Софія Яблонська і Памво Беринда, Микола Леонтович і Варвара Ханенко: вони українці.

Книги цікаво читати в будь-якому віці — і в 8, і в 88. Ідеальний варіант – спільне читання з дітьми, один розділ за вечір з подальшим обговоренням і пошуками в інтернет-мережі подробиць, які не помістилися в книгу. 

«Легенди України», Галина Дерипаско

Всі ми любимо нашу країну, а чи знаємо її? Де розташоване бездонне озеро? Скільки років найстарішим деревам? Куди впав Велетенський метеорит? Що таке «гніздо блискавок»? 15 авторських казок розкажуть вам про ці та інші дивовижні місця України. А якщо ви не впізнаєте, про яке саме місце йдеться, після кожної казки є сторінка з реальними фактами.

Наша країна — захоплива, хутчій читати!

«Зорі України. Казки про славетних українців», Галина Дерипаско

Це цікаві казки про 15 відомих українців. 

Є на світі країна, де народжуються особливі люди. Справжні велетні, які сперечаються з богом ріки Борисфеном, селяни, які допомагають лісовикам Рудого лісу. У цій країні жили королева смаколиків, яка не злякалася Ящура Триголового, хлопчик, який навіть сніговику подарував серце, маленьке дівча, яке легко та невимушено панує над могутніми духами. То — наша Україна! Хочете познайомитись із цими героями? Тоді читайте!

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

 

 

Товары из этой статьи
Легенди України
Дерипаско Г.Н.
470,00
Читаємо про Україну
Конопленко И.И.
300,00
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: