Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
5 причин, чому із зошитами Кумон ваша дитина краще розвиватиметься
15.08.2024
Что почитать?

Методика Кумон стала популярною серед батьків, які прагнуть дати своїм дітям найкращу освіту. Ці зошити пропонують унікальні навчальні матеріали та вправи, спрямовані на розвиток важливих навичок. У чому ж унікальність посібників і чому із зошитами Кумон дитина краще розвиватиметься? Давайте розбиратися!

Причина перша: геніальні ілюстрації.

До незаперечних переваг посібників Кумон варто віднести ілюстрації. Особливо в зошитах для найменших. Чим молодша дитина, тим важливіші для неї ілюстрації. Саме вони насамперед привертають її увагу й мотивують намалювати на тарілці макарони-спагеті для дівчинки або приклеїти смішних комах на листя берези. Ілюстрації в зошитах, на перший погляд, можуть здатися простими, навіть примітивними. Насправді ж вони ретельно продумані. Саме такі прості, яскраві, аплікаційні малюнки без дрібних деталей найкраще сприймає дитина 2-3 років.

Причина друга: розвиток і зміцнення базових навичок.

Кожен зошит Кумон розрахований на певний вік і, відповідно, допомагає розвивати та закріплювати ті навички, які необхідні дитині саме в цьому конкретному віці. У два-три роки на перший план виходить не стільки математика чи вивчення букв, як розвиток дрібної моторики. Дрібні рухи пальців стимулюють розвиток головного мозку малюка, особливо ділянок, які відповідають за координацію, концентрацію та планування. Крім того, вправи для пальчиків розвивають мовлення дитини — вони активують ті самі ділянки мозку, що й мовленнєва діяльність. Та й про підготовку руки до письма забувати не варто! Вміння тримати олівець і ножиці, проводити лінії, вирізати, складати папір, клеїти аплікації — все це потребує точних рухів. Саме цього малюк і зможе навчитися зі своїми першими зошитами Кумон.

Причина третя: Поступове ускладнення завдань.

Одним із головних принципів методики Кумон є поступове ускладнення завдань. Наприклад, у зошиті «Нумо вирізати!» малюкові буде запропоновано спочатку просто зробити невеликі розрізи по товстих лініях. У кожному наступному завданні лінія стає дедалі тоншою та довшою, потім з'являються хвилі, дуги, кути й тільки в самому кінці — кола, овали і складні фігури. Вам може здатися, що на початку завдання занадто прості. Але в цьому й сенс: спочатку малюк виконує зовсім прості завдання, які йому до снаги. Йому вдається! Поступово завдання ускладнюються. Але в малюка вже є певні навички, він вміє різати ножицями або проводити олівцем рівні лінії. Тому він справляється з більш складними завданнями, це дає йому відчуття перемоги. У дитини формується впевненість у власних силах, що мотивує на подальші успіхи. Ба більше, така поступовість формує стійкий інтерес до навчання й бажання долати труднощі.

Причина четверта: не заняття, а гра!

Хіба можна змусити дворічного карапуза займатися? Звісно, ​​ні, це нереально. Утримати увагу малюка може лише гостра цікавість і задоволення від процесу. Кумон перетворює кожне завдання на чудову гру. Скажімо, не навчитися різати ножицями по прямій — а «вивільнити» лапки ведмежатку, з яким можна буде «обійнятися».  Або навчити клоуна «чеберяти ніжками». Усі завдання весело обігруються, більшість з-поміж них — прикладні, тобто перетворюються на міні-іграшку, з якою можна трошки погратися. Саме тому дитина не буде нудьгувати, а проситиме займатися ще і ще. Ми знаємо чимало випадків, коли батьки після закінчення зошита купували такий самий ще раз, бо дитина хотіла продовжувати веселі заняття.

Причина п'ята: розвиток самодисципліни й самостійності.

Методика передбачає щоденне виконання невеликого обсягу роботи. Не варто намагатися «пройти» зошит якнайшвидше. Займайтеся в такому темпі, який підходить саме вашому малюку. Але, що важливо, регулярно. Нехай лише одну-дві сторінки, але щодня! Це допоможе сформувати в дитини звичку до регулярних занять, що є важливим аспектом самодисципліни. Такі навички стануть у пригоді малюкові не лише під час майбутнього шкільного навчання, а й у житті загалом.

Зацікавилися? А щоб випробувати всі переваги даної системи, вам потрібно лише купити зошити Кумон. Займаючись по них, ваш маленький любомудрик легко навчиться вирізати, клеїти, тримати олівець. А трохи пізніше зможе перейти і до складніших навичок — лічби, письма, логіки…

 

Юлія Каспарова

Провідна редакторка видавничої групи «Каскад»

Товары из этой статьи
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: