Переходь на українську ua
Каталог
Е-книги
График работы:
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
с 9-00 до 21-00 (пн-пт), с 10-00 до 19-00 (сб)
Каталог
Е-книги
13 книжок про дружбу для дітей і підлітків
30.07.2024
Что почитать?

30 липня ми святкуємо Міжнародний день дружби, який відзначається з 1958 року за ініціативи Генеральної асамблеї ООН. Це свято нагадує нам про цінність і важливість друзів у нашому житті.

Друзі роблять наші дні яскравішими, діляться з нами радістю і підтримують у важкі моменти. Через дружбу ми вчимося цінувати один одного і разом долати всі труднощі.

До Дня дружби видавництво «Ранок» підготувало добірку чудових книжок про пригоди, під час яких щастить знаходити нових друзів. Про взаємну підтримку та неповторні моменти дружби. Ці історії навчать дітей бути собою, цінувати щасливі моменти разом з найближчими та щиро і по-справжньому дружити. 

Для найменших читачів 

«Вчимося дружити», Євген Новицький

Ця книга — збірка віршів про дружбу для дітей. У ній зібрані добрі, веселі, кумедні та часом сумні вірші, які навчать дитину, що таке дружба і як бути справжнім другом. Слухаючи теплі історії з повсякденного життя, маленький читач дізнається, як знаходити нових друзів і зберегти дружбу зі старими.

«Нумо дружити! Торкнись, погладь, постукай, покрути»

Контактна книжка «Нумо дружити!» — це інтерактивна книжка-картонка. Хоча вона не має рухливих елементів і не використовує додаткові тактильні матеріали, її особливість полягає у тому, що її слід не лише читати, а й гратися з нею!

Дитина братиме активну участь в історії, взаємодіючи з головним героєм — лисичкою. Маленький читач виконуватиме прості дії, до яких спонукає сюжет: піднесе долоньку до носика лисички, щоб познайомитися, обтрусить бочок, подмухає, щоб остудити молочко, покрутить книжку, щоб побачити, як лисичка ловить свій хвіст, а потім почухає їй бочок.

Таким чином, малюк розвиватиме емоційний інтелект, комунікативні навички, співчуття та впевненість у собі та своїх можливостях.

«Моя перша шукайка-помічайка. Друзі-тваринки», Лейла Гіллс

З вімельбухом «Друзі-тваринки» малюки весело проведуть час. Вони шукатимуть милих друзів-тваринок, визначатимуть кольори на неймовірній фермі та рахуватимуть веселих плазунів. Дітлахи також візьмуть участь у шаленому полюванні, пограються з римованими словами й розплутають лабіринти! Ідеально для спільного читання дорослих і дітей. 

Для дітей від 4-5 років 

«Друзяки-динозаврики», Ларс Мелє

Кожна книга серії «Друзяки-динозаврики» розповідає про один день із життя тиранозаврика Расмуса Рекса та його найкращого друга Тіммі Троодона. Автор і художник створили захопливу країну Динозаврію, де на кожній сторінці на читача чекає щось смішне та несподіване.

Книги містять багато діалогів, тому вони ідеально підходять для читання вголос або розігрування по ролях з дитиною від 4-х років. На початку та в кінці книги є пізнавальні розділи з цікавими фактами про динозаврів.

Книги підходять для самостійного читання для дітей молодшого шкільного віку. Порядок читання не важливий, тому можна починати знайомство з серією з будь-якої книги.

«Епідемія гарної поведінки», Станіслав Соловінський

Це історія про те, як діти однієї дитсадківської групи раптом починають робити добрі справи. Вдома, у садочку або на вулиці — щодня вони здійснюють по доброму вчинку. Якщо ж у них не виходить або не придумується, вони нервують і майже панікують, чим дуже дивують своїх батьків. У чому ж причина цієї епідемії гарної поведінки — дізнайтеся на сторінках захопливої книжки. 

«Пес Патрон і Великий Т», Юліта Ран

Пригоди пса Патрона тривають! Відважний пес Патрон і його друзі знову на захисті людства! Цього разу вони мають подолати повстання техніки та знешкодити її небезпечного ватажка — Великого Т! Патрон, його нова подружка Ягідка, інші собаки та робот Григорій першими зрозуміли: техніка в місті вийшла з-під контролю, і цим процесом керує хтось небезпечний і непомітний. 

І хоча цей комікс створений для дітей, він, безперечно, зацікавить усіх поціновувачів діяльності пса Патрона. 

Продовження серії коміксів про пса Патрона і його друзів. Перший комікс «Пес Патрон і Шкарпетковий монстр» переміг в номінації найкращий мальопис 2023 року від БараБуки. Головний герой — реальний собака-сапер, талісман ДСНС, має титул «Пес доброї волі». Від продажу кожної книжки видавництво перераховує відсоток коштів у «Благодійний фонд пса Патрона».

Для дітей від 7 років

Серія «Шукачі скарбів», Дорі Гіллестад Батлер

Приєднуйтесь до однокласників Марлі, Ісли та Сая, які шукають скарб, захований старим сусідом. Щоб отримати підказки про місцеперебування скарбу, діти повинні розгадати низку загадок, головоломок і ребусів.

Ця цікава пригода неодмінно сподобається дитині, адже разом із героями вона розв’язуватиме завдання і дізнаватиметься про різні способи шифрування власних послань. 

«Серія Фібі та єдинорозя», Дана Сімпсон

Кумедний комікс про дівчинку та її подружку — єдиноріжку, що неодмінно зацікавить юних читачів. 

Верхи на єдинорозі Фібі стикатиметься зі звичайними дитячими проблемами: жорстокістю однокласників, нудними уроками... А також із деякими не зовсім звичайними: як от чарівне зникнення волосся з голови її запеклого ворога чи знайомство з цукерковим драконом.

«Ліс незвичайних тварин», Еллі Беннет

Це чудова історія про чужинців, які стають хорошими друзями. 

У Маренковому лісі вирує розмірене звичне життя, допоки в ньому не зʼявляються непрохані гості. Екзотичні тварини, що прямували до нового зоопарку, сходять із потяга трохи раніше, аніж заплановано. Як їх зустрінуть лісові мешканці? Чи поділять владу два ватажки — буйвол із зоопарку та олень із лісу? І чи знайдуть новоприбулі врешті-решт прихисток на новій землі? 

Читайте в книзі, що розділ за розділом захоплює своїм сюжетом, цікавими персонажами, гумором і повчальним змістом. І нехай кожен знайде своє місце у лісі незвичайних тварин.

«Країна неслухняних дітей», Валентина Кохан

Після сварки з батьками Данилка засмоктало в портал, що відкрився прямісінько в його кімнаті. І вже за мить хлопчик приземлився на якесь зарозуміле дівчисько, яке назвало себе Катрусею. Дивно? Можливо. От тільки Данилкові нема, коли про це думати. Адже його перенесло в дивовижний світ, де можна досхочу кататися на атракціонах та їсти солодощі, де немає дорослих та їхніх дурнуватих правил. 

Юним читачкам та читачам належить дізнатися про пригоди, які чекають на дітей у цьому незвичному місці, та про те, хто й навіщо всіх тут зібрав. Разом із представниками загадкової цивілізації імбирців діти навчаться дружити, ділитися любов’ю та цінувати своїх рідних.

Для молодших підлітків — від 10 років

Серія «Панна», Ольга Купріян

Серія про трьох однокласниць: Софію, Олю і Діану, які навряд чи колись стали б найкращими подругами, якби не почали вести спільний блог в інстаграмі під назвою «Панна». Та от тепер вони не просто проводять утрьох багато часу. Вони сваряться, миряться, закохуються, розчаровуються та навіть хворіють на вітряну віспу — усе разом.

Кожна книга серії глибше розкриває для нас одну з головних героїнь, кожна з них дуже різна, але в кожній можна впізнати себе. 

«Таємниця химерної пасіки, або Шалені шершні», Василь Тибель

Тауерський міст під терористичною атакою! Невідомі розпилили радіоактивний порошок у самому серці Лондона під носом усіх спецслужб Її Величності! Власне, п’ятірка не планувала рятувати світ від лиходійного генія-терориста. Взагалі ні про що таке вони й не думали. Просто були канікули. Просто Мишко випадково забрів на покинуту пасіку. І хто ж винен, що він побачив там дещо страшенно цікаве. І втягнув у пригоду всіх друзів! І пригода дуже скоро перетворилась на серйозну протидію справжнісіньким зловмисникам. І чи впораються підлітки там, де дорослі пасують?

Серія «Школа Тіні», Дж. А. Вайт

Захоплива фентезійна трилогія для молодших підлітків від автора серії-бестселера «Нічні зошити», справжнього майстра моторошних історій Дж. А. Вайта.

Разом із сім’єю Корделія переїжджає із сонячної Каліфорнії до холодного Нью-Гемпширу, де мусить звикати до нової школи, яка їй геть не подобається. Темна незатишна будівля радше скидається на старовинний маєток, ніж на сучасний навчальний заклад. Проте все змінюється, коли Корделія дізнається, що коридорами школи блукають привиди, а вона — одна з небагатьох, хто здатен їх бачити. Швидко приборкавши страх, дівчинка починає стежити за примарами і робить неймовірне відкриття, що перетворює навчання в школі Тіні на захопливий і досить небезпечний квест.

 

Бакаржиєва Діана
PR-менеджерка видавництва «Ранок»

 

Товары из этой статьи
Панна Оля
Куприян О.Ю.
190,00
Панна Софія
Куприян О.Ю.
190,00
Эпидемия хорошего поведения
Соловинский Станислав
195,00
Вчимося дружити
Новицкий Е.В.
450,00
Спиннер
Понравилась статья? Расскажите друзьям:
Поделиться: